İki Kişilik Yoga !

Yoga yaparken sadece esnemiyoruz, aynı zamanda güçleniyor ve rahatlıyoruz. Belki hayatınızda yoga var belki de yeni başlayacaksınız. İki kişilik yoga partnerinizle samimi ve kaliteli zaman geçirmenin en eğlenceli ve rahatlatıcı yollarından biri. Denemekten ne kaybedilir?

Nefesle başlayın

nefes

Nefes zihin ve beden arasındaki köprüdür. Nefesin aynı şekilde partnerinizle bağınızı derinleştirmesine izin verin.

 

 

 

nefes

Sırt sırta oturun, gözlerinizi kapatın ve ilk seferde belki sadece nefes ritminizin eşitlenmesini izleyin. Sonraki pratiklerde nefes tekniklerine göz atabilirsiniz. Sırt sırta durmak ikinizi de daha güvende ve destekli hissettirecektir.

 

Minik bir esneme

esneme

Asanalara (Duruşlar) geçmeden bedeninizi derse hazırlamaya izin verin. Çoğu öğrenci pratiğin heyecanı ile bunu atlar. Oysa bedenin kendini hazırlaması için verilen süre çok önemlidir. Destekle yapılan esneme ayrı bir keyifle gelecektir. İki kişilik yoga <3 BİZ!

Asanalara geçelim

Her duruşta 5 nefes kadar kalmayı deneyin.

1- Destekli Ardha Uttanasana (Yarı Yol)

arda-uttanasana

Karşılıklı durun ve bedenin üst kısmını yere paralel getirecek şekilde aşağıya doğru indirin. Bacaklarınızın arkası dayanamayacağınız kadar gerginse ya da dizlerinizde yük hissediyorsanız bu pozu dizleriniz bükülü de yapabilirsiniz. Önemli olan bedenin üst kısmını mümkün oldukça uzun tutmak. Resimde çift dirseklerden birleşmiş ancak siz ellerinizi ya da bileklerinizi tutarak da başlayabilirsiniz. En önemli ipucu: Gözlerinizin içine bakın!

 

2- Dönüşümlü Balasana ve Ardha Uttanasana (Çocuk ve Yarı Yol)

balasana

Yerde başlayacak olan dizlerinin üzerine otursun. Dizlerini aralasın ve kolları ileri/yere doğru uzatırken göğsü ve alnı yere bırakmaya çalışsın. Burada kalça topuklara ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Ancak ilk başlarda üst bedeni yere bırakmak zor olabilir, alnınızın altına bir blok yerleştirebilirsiniz ya da elinizi yumruk yapıp alnınızı yumruğunuzun üzerine bırakabilirsiniz. Asıl challange ayakta duran kişi için:) Ayakta duracak olan dizleri bükülü bir şekilde ellerini yerdekinin sırtına koyup sonra dizlerini düzeltmeyi deneyebilir. Yerde duran için etki enfes!

3-Destekli Utkanasana (Sandalye)

utkanasana

Sırt sırta durmak ev sevdiklerimizden! Ayaklar bitişik başlıyoruz.Dirseklerinizi birbirine geçirin, hizanınızı bulun. Uyluklar yere paralel oluncaya kadar yavaşça aşağıda doğru inin. Not: Bu poz boyu boyuna olanlar için uygun 🙂

 

 

 

 

4-Destekli Vrksasana (Ağaç)

vrksasana

İkinizin de sağ bacakları yan yana olacak şekilde ayakta durun. Sağ kolunuzu yukarı doğru kaldırın, elleriniz buluşuyorsa yukarıda buluşsun. Bedenlerinizin sağ tarafı tamamen birbirine değiyor.Birbirinizden aldığınız destekle sol bacağı kaldırın, dizinizi bükün, sol ayak tabanınızı sağ bacağınızın içine yerleştirmeye çalışın. Başlarken bacağınızda nereye koyduğunuzun önemi yok. Zaman geçtikçe alışır ve yükselirsiniz. En eğlenceli kısmı: sol elleriniz kalp hizasında önünüzde birleşsin. Namaste sevgili!

Bu yazıda her seviyeye uygun başlangıç duruşlarını inceledik. Orta ve ileri seviyeyi merak ederseniz bize yazın, seve seve yazalım:)

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like