
Hayat Amacını Anlama
2: İşbirliği ve Denge, 20: İçsel Yeteneklerle Birlikte İşbirliği ve Denge
20/2 hayat yolunda olanlar, içsel yeteneklerini hizmet ruhuyla kullanmak, sağlıklı sınırlar ve dengeli bir sorumluluk oluşturabilmek için burada bulunmaktadırlar.
Bu dengeyi oluştururlarsa, 20/2 ler aşırı özveriden çok, sevgi, şefkat ve işbirliği ruhuyla kamu yararına hizmet edebilirler.
20/2 ler kendilerini sürekli sorumlu hissedip ,kendilerini başkalarının sorunları için bile suçlayabilir. Sonrasında bir savunma manevrası olarak, sanki ‘’Bu benim suçum değil!’’ dercesine, hemen başkalarına kusur bulabilirler. 20/2 lerin çocukların bakımı gibi uygun durumlar hariç başkalarının hayatları için sorumluluk duymamaya, ama kendi hayatlarının tüm sorumluluğunu üstlenmeye ihtiyaçları vardır.
Çoğu 20/2 hizmet ile kölelik arasındaki farkı açık bir biçimde tanımlamaya ihtiyaç duyabilir. Karşılaştıkları durumlara ya da koşullara direnmek yerine, hayatın kendisiyle işbirliği yapma yeteneğini geliştirebilirler.
Hayatlarında ve ilişkilerinde, 20/2 ler başlangıçta çok şey yaparlar; sonra sarkaç öteki yana sallanır ve 20/2 ler bir kenara çekilebilir. ‘’Yetti artık, bıktım usandım!’’ demek zorunda kalmadan, ne zaman ‘’Yeter’’ diyeceklerini bilmek için buradadırlar. 20/2 ler gerçekten ne hissettikleriyle ilgilenirse, başkalarına destek olabilirler ve başkaları tarafından desteklendiklerini hissedebilirler.
20/2 ler başkalarını destekleyici konumlarda başarılı olmalarının yanında her alanda lider veya sanatçı da olabilirler. Ancak çoğunlukla, daha büyük hedeflere ulaşmak için çalışan başka insanları destekliyorlarsa, daha büyük bir doyum hissediyor olabilirler.
4 lere benzer şekilde, 20/2 lerin zihinleri de bir karar verirken çılgın gibi çalışır.‘’Yapmaları gereken’’ şeyleri yaptıklarını hissedebilmek için tüm değişkenleri tartar, yarar ve zararları karşılaştırırlar. Çoğu 20/2, istikrara ve her şeyi kontrol altında tutmaya büyük önem verir. Düzensizlik onlara kaos duygusu yaşatabilir.
Çoğu 20/2 için en büyük mücadele kendi içsel uyumunu bulmaktır. Analitik zihinlerini bazen devreden çıkarıp, diğer insanların sorunlarını kendi kendine halletmelerine izin verirlerse bunu başarabilirler. 20/2 ler kendi iç uyum duygularıyla temas ettikleri ve kendi sınırlarını koydukları zaman, diğerlerinin kendi iç işleyişleri için örnek alabilecekleri bir denge standardı haline gelirler.
Beden tipleri ne olursa olsun, sağlam bünyeleri ve şaşırtıcı dayanıklılıklarının yanı sıra, 20/2 ler duyarlılık, kuvvet, ifade ve sezgi gibi içsel yeteneklerini dünyadaki işlerine uygulayabilirler.
Aşırı duyarlılıklarıyla, 20/2 ler, başkaları karanlık ya da zor durumlara saplanıp kaldıklarında, eğer istiyorlarsa onlara desteklerini sunabilir. Ama diğerlerinin kötü durumlarından sorumlu olmadıklarını hatırlamaya ihtiyaçları vardır. Başkalarını kendi atladıkları çukurlardan çıkarmaları gerekmez. Bazen insanların, öğrenmeleri gereken şeyi öğrenene dek bir süre karanlık bir yerde kalmaları gerekebilir. Kurtarılmaya hazır olmadan önce insanları ‘’kurtarmak’’ onlara gerçekten yardımcı olmayabilir. Nasıl, bizim için neyin uygun olduğuna başkaları karar veremezse, başkalarının ne yapacağına karar vermek de bize düşmez. 20/2 üzerinde çalışanlar, şefkatli bir tarafsızlık merkezinden yola çıkarak hizmet ederlerse en iyisini yapmış olurlar.
Kurallar ve Öneriler
- Karar verirken, fikirlerinizi bir yere yazın ve sonra sezginize itimat edin.
- Hayır demeyi öğrenin ve sonra o konuda içiniz rahat olsun.
- Her gün egzersiz yapın ve programınıza, kasları germe ve gevşetme egzersizi katmayı unutmayın.
- Vermeyi almayla dengeleyin.
Yararlı Sorular
- Aşağıdaki sorular üzerine düşünün:
- İnsanları memnun etmek için bazen gereğinden fazla özveride bulunuyor ve sonra onlara içerliyor muyum?
- Benim Sorumluluğum nerede biter ve diğer insanların sorumlulukları nerede başlar?
- Kendi rahatlık bölgeme saygı gösteriyor muyum?
- Herhangi bir hayat durumunda kendimi tuzağa düşmüş hissediyor muyum?
- Eğer bu sorular herhangi bir iç görü meydana getirirse, bu iç görüleri nasıl uygulamaya koyabilirdiniz?
Spiritüel Yasalar:
Hayatınızı Değiştirecek Kaldıraçlar
- Sorumluluk Yasası: Ne zaman evet diyeceğimizi ve nasıl hayır diyeceğimizi bildiğimiz zaman, hizmette karşılıklı destek ve sevinç buluruz.
- Denge Yasası: Bir aşırı uçtan diğerine kayma eğilimimizi görerek denge noktamızı bulabiliriz.
- Devreler Yasası: Hayat, mevsimler gibi, tekrarlanan bir değişiklikler devresidir.
- Kalıplar Yasası: Onları değiştirmek için güçlü bir kaldıraç kullanmadığımız sürece, kalıplar sürekli kendilerini öne sürerler.
- Esneklik Yasası: Esnek kalarak, zorlukları ve değişen koşulları en iyi şekilde kullanabiliriz.
Kaynak: Dan Millman-Hayatınızın Amacı