Devreler Yasası

Devreler Yasası nasıl çalışır derseniz; Doğal dünya, gündüz ve gece gibi ve mevsimlerin geçişi gibi, büyük bir devreler modeli içinde var olur. Mevsimler birbirlerini itmezler; ne de bulutlar gökyüzünde rüzgarla yarışırlar; her şey tam zamanında  olur; her şeyin bir yükseliş ve düşüş zamanı vardır. Yükselen her şey düşer ve düşen her şey tekrar yükselecektir. Bu  ‘’Devreler Yasası’’ prensibidir.

Sabır kuvvettir; zaman ve sabırla, dut yaprağı ipek haline gelir.

ÇİN ATASÖZÜ

Değişik enerji formları değişik hızlarda titreşirler; bir nehir gibi, enerji yüksek bir düzeyden alçak bir düzeylere akar, tekrarlanan devrelerden geçer, soluk alıp verişimiz gibi genişler ve sonra daralır.

Evrende her şey bir enerji formu olduğundan, her şey Devreler Yasası ’nın hakimiyet alanına girer: Güneş doğuşu ve batışı, ayın büyüyüşü ve küçülüşü, dalgaların gelgiti, yılın mevsimleri, hepsi bu yasayı yansıtır. O, güneşin altında her şeyin bir zamanı olduğunu bize hatırlatır. Her şeyin bir en uygun ve bir de en uygunsuz zamanı vardır; her şey yükselir ve düşer. Bu nabız gibi atan enerji yükselirken ve hız kazanırken başlatılan bir düşünce ya da eylem başarıya doğru kolayca ilerler, ama düşüşe geçmiş bir devrede başlatılan bir düşünce ya da eylemin etkisi az olur. Bir devre uygunsuz olduğunda, onun yeniden yükselmesini bekleriz. Eyleme geçmemiz gereken zamanlar, hareketsiz kalmamız gereken zamanlar vardır, konuşmamız gereken zamanlar ve susmamız gereken zamanlar vardır. Çok az şey, doğru şeyi yanlış zamanda yapmaktan daha düş kırıklığı yaratıcı olabilir.

Zamanlama Önemli

Hayatlarımızın enerji devrelerini değerlendirmemiz, iyi zamanlama yapmamıza ve kendimiz için daha iyi bir ‘’şans’’ yaratmamıza yardımcı olur. Çalışmanın bir zamanı ve dinlenmenin bir zamanı vardır, yükselen bir devreden yararlanmanın bir zamanı veya içimize dönüp, sabırla bekleyerek, bir sonraki yükselen dalgaya hazırlanmanın bir zamanı vardır.

Devreler Yasası ’na güzel bir örnekte Malcolm X’in hayatıdır. Hayatının en aşağı noktasında on yıl hapis cezasına mahkum olan Malcolm X, bu dönemi çok iyi kullandı. Hapishaneyi kendisi için bir kozaya dönüştürdü, o koza içinde geçirdiği başkalaşım sonuçta kendisinin ve bir çok insanın hayatını dönüşüme uğratmasına yol açtı. Kaderine direnmek ya da kaderine yakınmak yerine, çalıştı, okudu, çalıştı. Devreler Yasası’nı ve Esneklik Yasası’nı kullandı. Ve halkının büyük bir lideri olarak ortaya çıktı.

Her birimiz kendi ritimlerimize sahibiz. Kendi ritmimizi bulduğumuzda, devrenin hangi noktasında olursak olalım, ondan yararlanabiliriz; Devreler Yasası ile uyum ve ritim içinde akmayı öğreniriz.

Ve en önemlisi devreleri harekete geçiren dürtü bazen infilak edici olabilir; bazı devreler, reklamı aşırı yapılmış ‘’çok satan’’ bir kitap hızla yükselir, zirveye ulaşır ve yine hızla düşebilirler. Diğer kitaplar yavaş yavaş, ağızdan ağıza yayılarak yükselirler, yıllarca rağbet görürler, sonra çok yavaş bir düşüş gösterirler. Bu tür devreler bireylerin, ülkelerin talihleri için de geçerlidir -onlar da yükselir ve düşüşe geçerler ve sonra, fırsat penceresi en sonunda açıldığında ve zamanlama doğru olduğunda tekrar yükselişe geçerler.

Devreleri Deneyimleme

  1. Kışın, nasıl soğuğu, kış uykusu dönemini getirdiğini; ilkbaharın ılık bir yeniden doğuşa neden olduğunu; yazın olgunlaşmaya yol açtığını; ve sonbaharın hasadı meydana getirdiğini gözlemleyin. Bu şekilde, mevsimler devresi büyük bir daire halinde devam eder.
  2. Kendi hayatınızda da, büyük ya da küçük ama tam olan devreleri gözlemleyiniz
  • Okuldaki popülerliğiniz iniş çıkışlar yaşadı mı?
  • Yıllardır sürdürdüğünüz iş faaliyetlerinizde kolaylık ve zorluk devreleri yaşadınız mı?
  • Her şeyin yolunda, düzgün gider göründüğü zamanlar ve karmaşanın içinde kendinize yol açmaya çalıştığınızı hissettiğiniz başka zamanlar oldu mu?

Hayatın dairesel bir devir olduğunu idrak ederek, belirli bir güvenliğe ve zamanlama duygusuna kavuşuruz; yeterince bekleyecek sabra sahip olursak ve bu arada yeni fırsatlara hazırlanırsak, çoğu fırsatların tekrar geldiklerini görürüz.

Devreler Yasasını Uygulama

Hayatlarımızın büyük devresi-gençliğin ilkbaharı, orta yaşlarımızın yazı, sonraki yıllarımızın sonbaharı ve hayatımızın son yıllarının kışı- içinde daha birçok devre yer alır. Her yıl, yeni başlangıçların ilkbaharını, olgunlaşmanın yazını, hasadın sonbaharını ve bekleyişin soğuk kışını getirir.

  1. Hayatınızdaki kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar devrelerini gözlemleyin.
  • Sabırla dayanmanın ve yavaşlamanın gerekli olduğu ‘’kış’’ zamanlarında, bu zamanı öğrenmek, sessizce düşünmek için mi kullandınız, yoksa ilkbaharın gelişini zorla hızlandırmak mı istediniz?
  • İlkbahar geldiğinde, tohumlar ekerek bu yeni başlangıçtan yararlandınız mı?
  • Kendinize, yaz mevsimlerinin serbestliğinin, boş vakitlerinin tadını çıkarma iznini verdiniz mi?
  • Sonbahar devrelerinde, emeklerinizin meyvelerini devşirip depolayarak gelen kışa hazırlandınız mı?

Devreler Yasası’na uyumlanabilmemiz dileğiyle,

Hazır ”buradayken” diğer evrensel yasalar için bir video,

Kaynak; Dan Millman Hayatınızın Amacı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like